keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Jo on perkele: Tintti Kongossa -kirjan myynti saatetaan kieltää Belgiassa. Mitä seuraavaksi? ai niin Seppo Lehto vankilaan?

Jo on perkele: Tintti Kongossa -kirjan myynti saatetaan kieltää Belgiassa

Mitä seuraavaksi? ai niin Seppo Lehto vankilaan?


Oikeusvaltio toimiin tehdäkseen itsestään oikeusmurhavaltion


Mikä on totuus siitä kuka on piittaamaton ja kenen kenen henkeä turvallisuutta sekä kunniaa on loukattu?

Turun hovioikeus, samoin kuin aiemmin Tampereen käräjäoikeus syyllistyvät erittäin puolueelliseen tuomioistuintoimintaan hylätessään asiaperusteet tapahtumissa ja nähdessään tarkoitushakuisesti vain yhdellä silmällä

Mikä on totuus Tampereen syyttäjien, tuomarien ja Turun hovioikeuden jäsenten piittaamattomuudesta Seppo Lehdon henkeen ja kunniaan? Lukuisia tappouhkauksia kylvänyt Sylvain Kipre ei ole saanut syytteitä eikä tuomioita vaikka todistajat ovat todistaneet 2004-2005 laittomista tappouhkailuista ja päällekarkailuista

mm. 10.8.2005 esitutkintapoytakirja asioista todisteena, sekä 2 lähestymiskieltoa Sylvain Kiprelle = Ei saa lähestyä Seppo Lehtoa syksyltä 2004 ja 2005.

Seppo Olavi Lehto

Viite ja palaute oheiseen HS:n yksisilmäiseen totuudesta vaikenevaan uutisointiin:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hovioikeus+piti+nettih%C3%A4irik%C3%B6n+vankeustuomion+voimassa/1135247208432

"Hovioikeus piti nettihäirikön vankeustuomion voimassa" - Sopinee toki kysyä kuka on häirikkö?


Lesbo- ja KGB-taustaiset ns. vallassaolijat vai kansakuntamme oikeuksia miehitettyjen alueiden palautuksiini peräävä Seppo Lehto
26.6.2009 14:10



-----------------------------------------------------------------------

Tintti Kongossa -kirjan myynti saatetaan kieltää Belgiassa

30.12.2009 11:04
Tintti kertoo kongolaislapsille näiden "isänmaasta Belgiasta". Myöhemmissä versioissa Tintti opettaa heille matematiikkaa.
Tintti kertoo kongolaislapsille näiden "isänmaasta Belgiasta". Myöhemmissä versioissa Tintti opettaa heille matematiikkaa.

Bryssel. Belgian tärkeimmässä ranskankielisessä Le Soir -lehdessä käsiteltiin joulukuussa kahden sivun verran belgialaisen Hergén kolonialistista sarjakuvakirjaa Tintin au Congo (Tintti Kongossa), jonka mustavalkoinen laitos ilmestyi 1931. Se oli suuri menestys 1930-luvulla, ja siitä otettiin kahdessatoista vuodessa yhdeksän painosta.
Vuonna 1946 Hergé ja hänen studionsa tekivät Tintin Kongo-seikkailuista värillisen version, jossa yritettiin kömpelösti silotella valkoisen rodun ylemmyyttä ilmentäviä rasistisia ja kolonialistisia kliseitä.
Belgiassa asuva Kongon kansalainen Bienvenu Mbutu teki jo heinäkuussa 2007 Brysselin kauppaoikeudelle kanteen, jossa hän vaatii Tintin au Congo -kirjan myynnin kieltämistä. Kanteen käsittely on edennyt Mbutun harmiksi hyvin hitaasti.
Mbutu on vedonnut Britannian esimerkkiin: Britannian rotujen tasa-arvon puolesta taisteleva komissio on määritellyt selvin sanoin Tintin au Congo -kirjan rasistiseksi.
Le Soir -lehden mukaan Ranskassa suunnitellaan samantapaista toimenpidettä Tintin Kongo-seikkailuja vastaan, ja asia aiotaan viedä Pariisin kauppaoikeuteen.
Hergé oli Tintin au Congo -sarjakuvakirjan tehdessään 27-vuotias ja on jälkeenpäin selittänyt sen "nuoruudensynnikseen". Hänen tarkoituksensa ei ollut tehdä muukalaiskammoista kirjaa, vaan hän halusi toimia "humanistisen ihanteen" velvoittamana: afrikkalaisille oli taattava hyvä hallinto, kohotettava moraalia ja parannettava koulutusta ja elämän aineellisia ehtoja.
Oli tarkoitus miten naiivin idealistinen tahansa, Tintin au Congo on täynnä kolonialismin ajan halventavia käsityksiä. Sen antama kuva on Le Soir -lehden pääkirjoituksen laatijan mukaan "sietämätön".
1974 Hergé selitteli, ettei hänen Kongo-kirjallaan ollut "mitään tekemistä rasismin kanssa". Hän täsmensi käsitystään: "Kyllä, minun mustani ovat 'suuria lapsia', sangen hupaisia, mutta samaan aikaan 'sympaattisempia' kuin monet muut aikakauden kolonialismin edustajat."
Värillisessä laitoksessa Hergé yritti olla kunnioittavampi afrikkalaisia kohtaan, mutta kirjan ennakkoluulot ovat niin raskaita, että niitä oli mahdotonta pyyhkiä kokonaan pois.
Brysselin kauppaoikeus joutuu päättämään, pitääkö Tintin au Congo -kirjan myynti kieltää. Brysselin keskustassa lähellä Grande Placea sijaitsee Tintti-kauppa, jossa Kongo-kirjaa ei joulun aikaan näkynyt. Parit Tintin seikkailut näkyivät olevan siellä myös suomeksi.
Otava julkaisi Tintin Kongon-seikkailut suomeksi 1978 nimellä Tintti Afrikassa.

--------------------------------------------------------

TIETOJA MINUSTA

Oma valokuva
Eurovaaleissa Ykkösehdokas Jussi Halla-aho. Suosittelemme äänestämään tuenilmaisunanne äärettömän neekeröinnin ja neekerillä ratsastavien viranomaisten mielivallan Seppo Lehtoa seuraavissa eduskuntavaaleissa 2011 ja kunnallisvaaleissa 2012. - Olemme neekeröintiin kyllästyneitä suomalaisia. Suomalaisiin kohdistuvallen rasistiselle neekeröinnille loppu, ennenkuin alkaa neekeröivät virkamiehet saamaan kuolleiden neekerien rakkaudentekoja anukseensa ja poskeensa. Huolestuttava kehitys menossa: Neekerinsuukkojen nimi muuttui pelkäksi suukoksi Monille tuttu suklaaherkku, neekerinsuukko muutti nimeään rasismisyytösten vuoksi. Brunbergin makeistehtaan toimitusjohtaja Tom Brunberg kertoo, että vanhat pakkaukset poistuvat kaupoista tämän kuun aikana. Uusissa pakkauksissa on nimen lisäksi muutettu myös kuvaa. Suutelevien neekerien huulia pienennettiin, ja tytön kaislahameen tilalle tuli kangashame. Suurin osa suomalaisista olisi Brunbergin mukaan pitänyt pakkauksen ennallaan. Maku säilyy kuitenkin samana. Julkaistu 1.8.2001 15:11:00

---------------
https://tintti-kongossa.blogspot.fi
----------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti